Cine a inventat rimelul?
V-ati interbat vreodata cine a inventat rimelul? Rimelul sau mascara este unul din articolele indispensabile din trusade machiaj, iar acesta dateaza din Egiptul Antic.
Primele referinte ale rimelului apar in jurul anului 4000 i.Hr. Barbatii si felmeile foloseau o substanta neagra numita Khol pentru a-si intuneca genele, ochii si sprancenele spunand ca asa alunga spiritele rele. Influentele egiptene au ajuns pe teritoriile babiloniene si ulterior pe cele romane si grecesti. Desi a pierdut teren in Europa dupa caderea Imperiului Roman, in Orientul Mijlociu a continuat sa fie utilizat la scara larga din motive religioase.
In timpul erei victoriene, era cunoscut faptul ca femeile isi pertreceau majoritatea timpului ocupate cu regimuri de frumusete. Pentru a crea iluzia unro gene lungi si negre, femeile faceau acasa un amestec din cenusa si suc de soc.
Rimelul modern, care se foloseste astazi, nu a aparut pana in secolul XIX. Inventatorul rimelului este chimistul francez Eugene Rimmel. Numele lui a devenit sinonim cu substanta si astazi este folosit ca tradcuere acuvantului “mascara” in diferite limbi precum portugheza, spaniola, romana, turca, greaca. In 1913, T.L.Williams a lansat un produs similar pentru sora acestuia, Maybel. Mai tarziu, in 1917, porneste o afacere care se ocupa cu vanzarea de produse prin comenzi postale, ulterior mica afacere devenind faimoasa companie Maybelline.
Fiind un articol inca nereusit din punct de vedere al igienei si al substantelor toxice folosite, incep sa se dezvolte totmai mult substante non-toxice, rimelul incepe sa fie ambalat in tuburi, iar periile care s-au folosit la inceput au evoluat, acum fiind niste baghete cu periile facute din termoplastic.
In zilele noastre, rimelul este unul din articolele de infrumusetare care nu lipseste din trusa de machiaj a unei doamne sau domnisoare. Orice femeie isi doreste sa fie in pas cu cerintele modei, sa arate bine, sa aiba gene lungi si negre, iar rimelul le ofera acest lucru.
Acum stiti cine a inventat rimelul si cum a ajuns rimelul in poseta fiecarei doamne. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.
Related Posts