Cine a inventat cosmeticele ?
V-ati intrebat vreodata cine a inventat cosmeticele ? Ei bine, haideti sa aflam cine este inventatorul cosmeticelor. In societatea de astazi cosmeticele sunt peste tot in jurul nostru. Doamnelor au acces la o multitudine de aplicații diferite pentru înfrumusețare si pentru parfumarea trupului . Cu toate acestea, nici unul dintre aceste lucruri nu este nou pentru că ființele umane au folosit fel si fel de solutii pentru infrumusetarea fețelor și trupurilor lor de mii de ani.Protecție solară sa folosit in Egipt in 7500 i.Hr.
Potrivit diferitelor hieroglife și sculpturi, păstorii egipteni și vânătorii care populau Valea Nilului în 7500 i.Hr., si-au protejat pielea de căldura soarelui prin zdrobirea boabelor de ricin și s-au frecat cu uleiul rezultat din semnite pentru protecție solară. Ei nu au avut nici o idee despre consecintele asupra sanatatii pe termen lung de la arsurile solare, dar au fost în mod evident deranjati suficient de razele soarelui ca să ia această măsură de precauție.
Femeile din Egipt și Mesopotamia au folosit henna, vopsea folosita pentru a picta mâinile și picioarele .Ele si-au pictat, de asemenea, ochii cu un fard de ochi numit Kohl, care a fost pregătit din minereu de plumb, malachit și antimoniu. Credința a fost că pictura ochiilor ar oferi protecție impotriva pericolelor, dar, în realitate, acest amestec a fost otrăvitor și ar putea cauza probleme la ochii, sau ar putea duce chiar la deces, după utilizarea pe termen lung. Kohl a fost folosit pentru a picta conturul ochilor la fel ca si creionul folosit astăzi.
Nefertiti, regina Egiptului, a început o tendință care dureaza de mii de ani, pictura unghiilor cu un fel de lac roșu. În acele zile numai cei care aveau drepturi de autor le-a fost permis să poarte roșu, și vopsirea unghiilor a fost o idee intr-adevar extraordinara.
Primele dovezi documentate despre femeile care folosesc vopsea de par, vine de la greci din anul 750 i.Hr. Femeile isi vopseau părul negru , uitand de pericolul de intoxicare cu plumb, isi frecau pielea cu praf alb de plumb pentru a avea pielea pur alba. Această pulbere pe bază de plumb a fost predecesorul pudrei folosite astăzi.
Romanii au preferat să utilizeze fardul pentru ochi de culoare aurie, care a fost făcută din șofran și pictat pe zonele din jurul ochiilor. Apoi au folosit lemn de frasin sub formă de praf pentru a colora pleoapele in negru. Aceasta culoare de aur a fost destul de binevazuta în acel timp, deoarece acestia s-au văzut ca mai-marii Mediteranei.
Cleopatra a fost regina Egiptului și, ca atare, si-a permis să poarte pe fata machiaj roșu, care a folosit fard pe obraji și si-a pictat buzele.Ea a urmat tendința romana pentru a-si picta pleoapele superioare in negru, dar a adaugat verde la capacele inferioare.
In 1580 Regina Elisabeta 1 , si-a vopsit parul in rosu, si-a smuls sprancenele si , si-a albit pielea. Nu a indragit schimbarile care au venit odata cu varsta drept pentru care a interzis oglinzile. Oricine a vazut filmul , „Elizabeth 1” a observat cat de alba era pielea ei.
În timpul restaurării din Anglia, a venit la modă pentru femei pictarea fețelor cu forme de stele, luna și soare . Se spune că Ducesa de Newcastle a stabilit tendința, atunci când ea a folosit metoda pentru a acoperi numeroase pete de pe fata ei.
In 1886, David McConnell a incercat sa vinda antologii despre operele lui Shakespeare din usa in usa. El a decis sa ofere o sticluta cadou pentru a obtine interesul oamenilor. Clientii sai s-au dovedit a fi interesati de parfum mai mult decat de carti. Atunci a inceput productia de cosmetice si a utilizat gospodinele pentru a vinde produsele.
50 de ani mai tarziu el a redenumit compania in Avon , dupa numele raului care trecea prin centru orasului Stratford-on-Avon, Anglia, unde sa nascut poetul.
In 1916 lacul de unghii de diferite culori a fost introdus pentru prima data in SUA. Avand atat de mult succes a fost urmat rapid de producerea in masa a rujului de mai multe culori.
In 1920, gama si calitatea acestor produse cosmetice pentru femei si barbati a crescut constat. Idei noi si inovatii sunt comercializate tot timpul pentru un machiaj similar cu cel creat de catre egipteni in urma cu 5500 de ani.
Acum stiti cine a inventat cosmeticele. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.
Related Posts