Cine a inventat bumerangul ?
Bumerangul este un instrument de zbor, realizat din lemn sau din carbon de plastic armat cu fibre, cu o formă curbată, care este adesea folosit ca o armă sau pentru sport. Acestea au fost, de asemenea, făcute din oase și au venit în multe forme și mărimi diferite, în funcție de originea lor geografică sau tribala și funcția lor destinata. Tipul cel mai frecvent recunoscut este ca bumerangul se întoarce, care călătorește într-o cale eliptică și se întoarce la punctul său de origine. Bumerangul care se intoarce are aripi dezechilibrate, în scopul de a crea o cale curbat. Boomerang care revine este cel mai des utilizat pentru agrement sau de recreere sau folosit pentru pradă.
Utilizarea de bumeranguri de către egipteni și nativii americani a fost menționat în câteva cărți de istorie. Unele bumeranguri nu se foloseau sa fie aruncate, dar folosite in lupta mana-la-mana a indigenilor australieni. Acestea au fost folosite ca arme de vânătoare, instrumente muzicale de percuție, cluburi de lupta, foc-startere, momeli, și ca jucării. Cel mai mic poate fi mai mică de 4 cm de la vârf la vârf și peste 6 metri la cel mai mare.
Prima intalnire a oamenilor din vest cu bumerangul a fost in 1804 , la ferma Cove ( Port Jackson), Australia. Ei l-au folosit in timpul unei lupte intre triburi. Se crede, ca numele a venit de la „Womurang” , un nume Aboriginal. Cele mai vechi bumeranguri aboriginale dateaza de 10.000 de ani , desi au fost gasite in Europa , si faceau parte din arsenalul epocii de piatra. Un bumerang facut din coltul unui mamut a fost gasit intr-o pestera si sa considerat ca are o vechime de aproximativ 30.000 de ani. Nu exista nici o dovada solida pentru cine a inventat primul bumerang.
Ele sunt frecvent utilizate ca elemente sportive, in cadrul diferitelor tipuri de aruncare in concursuri. In sportul modern bumerangul este construit din placaj de mesteacan finlandez, lemn, materiale plastice si pot avea multe forme si culori diferite. In mod traditional bumerangurile sunt plate si in general se incadreaza intr-o spirala. Atunci cand sunt aruncate cu o rotire mare, aripile produc ridicarea si zboara intr-o curba, mai degraba decat in linie dreapta. Bumerangurile cele mai moderne sunt realizate astfel încât să aibă o traiectorie de zbor, care este aproape plană, cu o urcare constantă în prima jumătate a traiectoriei și apoi o coborâre relativ constanta în a doua jumătate.
Acum stiti cine a inventat bumerangul. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.
Related Posts