Cine a inventat casatoria ?
La întrebarea, „Cine a inventat căsătoria?” Ar putea parea o prostie pentru majoritatea dintre noi. De la partea de jos aproape fiecare discuție despre căsătorie în societatea noastră este ideea că aceasta este doar o instituție umană. Ni sa spus, de exemplu, că originea unei căsători în trecut avea o evolutie cețoasă a rasei umane, fără îndoială, satisfacerea unor nevoi sociale ale timpului, și, fără îndoială, adaptându-se la situații diferite. Astfel, în unele locuri, bărbații sau femeile, au fost capabili de a avea mai mult de un soț, legal și, uneori, nu, la vârsta de căsătorie în diferite societăți a fost diferit semnificativ, și așa mai departe. Și toate aceste tipuri de discuții au un singur efect principal: să ne facă să credem că o căsătorie este o instituție umană, nu numai în sensul că este pentru noi, oamenii, dar că este invenția noastră, proprietatea noastră, și avem dreptul de a o forma cum ne place.
Aliat la acest lucru, și deosebit de popular în rândul avocaților, este ideea că o căsătorie este pur și simplu o creatie facuta de legile fiecărei țări în parte. Așa cum putem schimba limita de viteză sau ratele de impozit pe venit cum dorim, putem face, de asemenea, o căsătorie asa cum ne dorim. Putem face un divorț greu sau usor, acest lucru crește sau reduce vârsta căsătoriei, și chiar (așa cred unii) face posibilă căsătoria între doi bărbați sau două femei.
Acum, mulți catolici, desigur, se opun acestui ultim punct, si sustin ca legea nu ar trebui să permită la doi bărbați sau două femei să se căsătorească reciproc. Dar problema merge mai adânc decât aceasta. Se mergem înapoi la titlul acestui articol: cine a inventat căsătoria?
În societatea noastră, atât noțiunea antropologica de căsătorie, care doar a crescut ca o adaptare la nevoile societății , este la cheremul nostru de parlamentari, a dat tonul discuției noastre la problemele de căsătorie. Cei mai mulți dintre noi, dacă vom primi sau deplângem „casatoria de acelasi sex,” folosesc termenul fără să realizeze că noi suntem, de fapt, rostirea la absurditate. Pentru învățătura catolică constantă face clar că mariajul nu este pur și simplu proprietatea omului. Noi nu putem să stabilim condițiile de căsătorie. Acestea sunt stabilite de Dumnezeu și de natura umană așa cum El a creat-o.
Este adevărat, desigur, că, culturile diferite au avut idei diferite de căsătorie. Dar în măsura în care aceste idei au reușit lui Dumnezeu , exprimate în doctrină, apoi casatoria catolica în acele societăți a fost o abatere de la natura si norma sa. De aceea, Biserica nu poate accepta orice fel de căsătorie validata de legile civile ale țării, de exemplu, între două persoane divorțate. Începând cu căsătoria, potrivit lui Dumnezeu este prin natura sa indisolubilă, cei care cred că procesul civil de divorț a încheiat unirea lor sunt pur și simplu greșite.
În realitate, în cazul în care căsătoria lor originala a fost valabilă, atunci încă este. Deci, putem vedea că dacă începem să luăm în serios învățătura lui Hristos, pe care nu avem control total asupra instituției căsătoriei, există unele efecte foarte profunde.Pentru aceasta ne cere să ne modelam gândirea noastră în conformitate cu învățăturile lui Hristos, nu în funcție de ceea ce cultura noastră sau chiar legile noastre ne învata .Și să facă acest lucru, în mod necesar, noi seturi de catolici în afară de mulți dintre vecinii noștri, cel puțin în această chestiune. Dar acest lucru ar putea fi exact ceea ce vrea Domnul Hristos poporului Său. Tot timpul, și indiferent de ceea ce ar putea costa.
Acum stiti cine a inventat casatoria. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.
Related Posts