Cine a inventat placa de par?
Intinderea parului a reprezentat intotdeauna o provocare pentru femeile care doreau sa isi schimbe stilul, insa dupa aparitia placii de par micile piedici au fost inlaturate, iar astazi placa de par a devenit o ustensila de baza pentru infrumusetarea parului oricarei femei. Dar v-ati intrebat vreodata cine a inventat placa de par? Ei bine, haideti sa aflam impreuna cine este inventatorul placii de par.
Placa de par este o ustensila folosita pentru a indrepta parul ondulat. Este formata din doua placi metalice care, presate una pe cealalta, confera parului un aspect instins. Parul nu ramane intins in permanenta si poate fi readus in forma initiala aplicand apa.
Inventarea primei placi de par ii este atribuita lui Marcel Grateau. In anul 1872, Grateau a folosit tije metalice incalzite pentru a indrepta parul. Astazi, tehnica de stilizare a parului este denumita dupa inventator, tehnica “Marcel”.
Isaac K. Shero a inventat o placa de par realizata din doua placi metalice pe care le incalzea si le presa una pe cealalta. Shero si-a patentat inventia in anul 1909.
In anul 1912, cambinand ideile lui Grateau si Shero, Lady Jennifer Bell Schofield a inventat placa de par cea mai asemanatoare cu cele din zilele noastre. Lady Schofield a realizat o placa de par din doua placi metalice incalzite si prinse intre ele cu ajutorul unor balamale.
De-a lungul anilor, s-au adus multe imbunatatiri modelului inventat de Lady Schofield precum folosirea electricitatii pentru a incalzi placile metalice, controlul temperaturii sau abilitatea de a putea indrepta parul umed.
Placile metalice au fost inlocuite cu sticla si, mai apoi, cu ceramica. Noua versiune a ustensile de intins parul este mai moale si nu deterioreaza parul, spre doesebire de placile de metal sau de sticla, care nu se incalzeau uniform si ardeau parul. Majoritatea placilor de par de pe piata sunt fabricate din titan sau aluminiu si imbracate cu unul sau mai multe straturi de ceramica. Aceasta combinatie ofera o viata a ustensilei mai indelungata. Exista si placi fabricate in toataliate din ceramica, dar sunt foarte scumpe.
Placile de par comerciale nu au fost disponibile pe piata pana in anii 1990, dar acum sunt disponibile in magazinele de specialitate, in farmacii sau in magazinele generale din toata lumea. Aceste ustensile de intins parul au devenit foarte populare si putem spune cu certitudine ca fiecare femeie are in debara o placa de par.
Acum ati aflat cine a inventat placa de intins parul si prin ce transformari a trecut pana a ajuns la obiectul din zilele noastre. Speram ca acest articol vi-a satisfacut dorinta de cunoastere si vi-a imbogatit cunostintele.
Related Posts